GENEL

Lazer Epilasyon Sistemlerini Tanıyalım

Bu sorunun güncel cevabını internette bulmak neredeyse imkansız, lazer epilasyon ile alakalı çeşitli web sitelerinde halen on yıl önceki teknolojilere göre cevaplar mevcut, işte size en güncel cevap,

Lazer epilasyon denilince akla hemen aşağıdaki teknolojiler gelir,

Ruby Lazer

Ndyag Lazer

Alexandrite Lazer

Ipl foto epilasyon

Diode Lazer

Bunlardan Ruby lazer en eski teknolojidir ve artık lazer epilasyon için kullanılmamaktadır.

1064 nm dalga boyunda Ndyag lazer cihazları ise en derine inen dalga boyudur. Son beş yıl öncesine kadar esmer cilt tipleri için tercih edilirdi ama artık bu sistemde lazer epilasyon için kullanılmamaktadır. Ndyag lazer günümüzde tek başına yeterli olmayan ve yanına bir destek gerektiren Alexandrite lazer cihazları ile kombine pazarlanıyor ve satılıyor, dünya genelinde bu

iki kombinasyonun kullanım oranlarına bakarsanız çok düşüktür. Yani iki teknolojiden anca bir lazer epilasyon teknolojisi çıkmaktatır.

Ipl epilasyon cihazları ise aslında geniş bant dalga boyuna sahip olduklarından leke tedavileri, damar tedavileri gibi dermatolojik tedavilere cevap veren geniş bir lazer cihazıdır, lazer epilasyon için de kullanılır, ancak lazer epilasyon için kullanılacaksa dalga boyunun 750-950 nm olması gerekmektedir aksi takdirde sonuç vermeyecektir, ancak Epilasyonu yapacak uzmanın kişinin kıl yapısına göre başlangıçta bu sistemi kullanması sonraki seanslar için fayda sağladığıda bilinmektedir.

Diode lazer cihazları ise saniyede 10 atış hızında çalışan diode lazer cihazları ile en çok tercih edilen ve en etkili lazer epilasyon cihazları unvanını ele geçirmiştir. Örneğin, 20 joule enerjiyi 20 milisaniyede cilde verdiğinizde kıl kökünde oluşturacağı hasar, 40 milisaniyede, 60 milisaniyede ve üzerinde çalışan lazer cihazlarından çok daha fazla etkili olacak ve haliyle istenmeyen kıllar daha hızlı dökülecektir.

Diode lazer cihazları, diğer hiç bir lazer cihazının tek başına başaramadığı, yüz bölgesi ve kollarda tek başına çok başarılıdır. Kıl yapısı gereği çok zor dökülen bu bölgeler de rakipsiz olan diode lazer cihazları, diğer kolay bölgelerde de haliyle zaten muhteşemdir. Sarfsız olan bu teknoloji, hasta konforunu en üst düzeyde tutar, acı ve ağrı hissi yaşatmaz. Artık lazer epilasyon tedavilerinde tek başına tercih edilen ve başka bir tamamlayıcı sisteme ihtiyaç duymayan tek teknoloji diode lazer teknolojisidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir