GENEL

Lazer epilasyonda doğru zaman tercihi.

Style Me Güzellik ve Lazer Epilasyon merkezinden Uzman Estetisyen Tuba Bilici Epilasyon yaptırmayı düşünenler ve başlamak isteyenler için bu ayların en doğru zaman olduğunu vurgulayarak Epilasyon yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgiler paylaştı.

Style Me Güzellik ve Lazer epilasyon merkezinin 6 yıldır Antalya’da Lazer Epilasyon konusunda faaliyet gösterdiğini söyleyen Uzman Estetisyen Tuba Bilici her fırsatta müşterilerimizi ve sosyal medya ve internet sitemizden bizi takip edenleri bilgilendirmeye çalışıyoruz dedi.

Style Me Güzellik ve Lazer Epilasyon merkezinden Uzman Estetisyen Tuba Bilici Lazer Epilasyon konusunda dikkat edilmesi gerekenleride şöyle sıraladı;

Lazer epilasyon işlemleri genellikle sonbahar ve kış aylarında yoğun rağbet görüyor diyen Bilici, Epilasyon yaptırılırken bazı dikkat edilmesi durumlar var. Örneğin zaman seçimi önemli, gelişen teknoloji ile yaz aylarında da işlemlerin yapılmasında bir sıkıntı yaşanmayacağını söyleyen Bilici, ancak içerisinde bulunduğumuz bu aylarda Başlanacak epilasyon sürecinin yaz aylarına göre daha rahat bir süreç olacağını ve yaz ayları başlarında sonlanmış olacağından da yaz aylarında kişiye büyük bir rahatlık sağlayacaktır dedi.

Lazerin 4 rengi tespit edemediğini belirten Bilici, ”Bu renkler beyaz, gri, sarı ve kızıl renge sahip ince tüyler. En yüksek başarıyı elde edebilmek için açık tenin veya koyu renkteki tüylerin olması gerekir. İnce tüyler, lazer epilasyonda iyi sonuçlar vermiyor” dedi.

”Son yıllarda Erkeklerinde ilgisi arttı”

Lazer epilasyonun erkeklerinde başvurduğu yöntem olduğunu vurgulayan Bilici, ”Geçtiğimiz yıllarda kadınların sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan lazer epilasyon, artık erkekler içinde de sıklıkla başvurulan bir tercih oldu. Kadın vücudunun tamamına uygulanabilen lazer epilasyonda en fazla tercih edilen bölgeler koltuk altı, yüz ve bacak bölgeleri olurken bu durum, erkeklerde ise biraz farklılık gösteriyor tüy ve kıl şikayeti ile başvurulan lazer epilasyonda daha çok omuz, ense, boyun, göğüs ve bacak bölgeleri daha popüler” şeklinde konuştu.

”Gelişen teknoloji kullanılmalı”

Gelişen teknoloji ile birlikte lazer epilasyonun da değişime uğradığı, seansların çok daha az ve kolay sürdüğünü dikkat çeken Bilici, ”Özellikle DİOD Lazer epilasyon cihazının kullanımı oldukça popüler. Pek çok cilt uzmanı da bu doğrultuda cihazlar kullanmaktadır. Kullanım dozajları mevcuttur, ince tüyler ile ilgili hassasiyetleri olan hastalar da çok ciddi başarılı sonuçlar elde edilmektedir” diye konuştu.

”Bronzlaşmış ciltler ve solaryuma girenler dikkat”

Bronzlaşmış ciltler ile solaryuma giren kişilerle ilgili çeşitli uyarılarda bulunan Bilici, ”Bu kişilerin cilt renginin açılması beklenilmelidir. Epilasyondan önce de 6 hafta boyunca yoğun bir şekilde güneşe maruz kalınmaması gerekir. Bu süreçler, lazer epilasyonun başarısı ve cilt sağlığının en üst düzeyde korunmasına ilişkin önlemler” ifadelerini kullandı.

Style Me Güzellik ve Lazer Epilasyon merkezinden Uzman Estetisyen Tuba Bilici şöyle sonlandırdı: ”Lazer epilasyon sonrasında öncelikle güneşten korunmak gerekir. Bu işlemi kış aylarında yaptıranlar için böyle bir problem genellikle oluşmaz. Başta da söylediğimiz gibi bu aylarda başlamak Epilasyon yaptıran kişi açısından büyük rahatlıklar sağlayacaktır. Ancak yine de dikkatli olunması gerekir. Epilasyon sonrasında oluşan kızarıklıklar da kısa sürede geçiyor. Cilt soyucu kremler, a vitamini ve kimyasal peeling uygulanmaması gerekirken seanslara düzenli olarak gidilmesi gerekir. Bu süreçte Uzmanların  tavsiyesine mutlaka uyulmalıdır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir