GENEL

“Kadınların vaz geçilmezi Cilt Bakımı ile ilgili bilmeniz gerekenler “

“Style Me Lazer Epilasyon Merkezinden Güzellik Uzmanı Özge Benli ile ile Cilt bakımı Üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Kadının bakımlı olmasında önemli bir yeri olan cilt bakımının Günlük hayatımızda kullandığımız temizleme jelleri ve sütleri, sabunlar ve tonikler kozmetik ürünler cildin yüzey tabakasını temizlemekten farklı olduğuna vurgu yapan Benli; “dönem dönem cildin alt tabakasının da temizlenmesi gerekir. Günlük kullanılan temizleme ürünlerinin ulaşamadığı derinliğe ulaşarak cildin medikal bakımının profesyonel ürünlerle ve uzmanlar tarafından yapılması gerekir”  dedi.”

 Cilt bakımı ile ilgili bilinmesi gereken en önemli ayrıntının bakımlı olmak kadar cildin sağlığı için yapılması gerekliliğidir diyen; Style Me Lazer Epilasyon Merkezinden Güzellik Uzmanı Özge Benli;  “Sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek, yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur. Çoğu kişi bu işlemi bir kerelik bir işlem olarak görür fakat cilt bakımı düzenli yapıldığı zaman fayda sağlar. Cilt bakımı periyodik bir işlemdir. Düzenliliği şart olan cilt bakımında cildin alışıp alışmaması gibi bir durum söz konusu değildir,çünkü cilt bakımında amaç cildin derinlemesine temizliğidir.Nasıl ki vücut temizliği sağlık içinse cilt temizliği de aynı amaç için yapılır. Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20′li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır” dedi.

Güzellik Uzmanı Özge Benli  sözlerinin devamında “Cildin tazeliğini ve pürüzsüzlüğünü korumak için yapılması gereken cilt bakımı, Cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek için yapılan uygulamaları kapsar. Daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapılan düzenli cilt bakımı ile, ciltte oluşan aknelerin giderilmesi, doğum veya çevresel faktörlerden dolayı meydana gelen cilt lekelerinden cildin arındırılması ile birlikte cilt gözeneklerinin sıkıştırılması ve Ciltte renk değişikliklerinin eşitlenmesi sağlanmaktadır” dedi.

yle Me Lazer Epilasyon Merkezinden Güzellik Uzmanı Özge Benli merak edilen ayrı bir konunda “Cilt bakımı yaptırdıktan sonra cildim de hassasiyet vb durumlar oluşur mu?” sorusunun olduğunu söylerek korkulan bir durumun ise cildin cilt bakımı sonrası daha kötü olması, sivilce oluşması, siyah nokta artışı, hassasiyet meydana gelmesidir. Cilt bakımı yaptırdığınızda cildinizde sivilce ve siyah nokta oluşumu azalır, temiz bir cilt sağlıklı ve güçlüdür. Hassasiyet ise ancak yanlış ürün kullanımı sonucu oluşabilmektedir, bunun önüne ise eğitimli uzman ellere kendinizi bırakarak geçebilirsiniz.Ciltte çok hafif geçici kızarıklık(özellikle yanak bölgesinde ) işlem yapıldığı için olabilmektedir.Bakım sonrası cildinizde kuruluk yada yağlanma olmadan bir sonraki bakıma kadar nefes alan temiz cilde sahip olursunuz. Uzman ellerde yapılan cilt bakımı yaşam kalitenizi olumlu etkiler “ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir