GENEL

Cilt bakımında doğru ve yanlışlar….

Cilt bakımı bugün neredeyse 7 ‘den 70 ‘e herkesin uyguladığı, merak ettiği ve hakkında doğru ya da yanlış pek çok bilgiye sahip olduğu bir konudur. Cilt bakımı ile ilgili internette ya da kulaktan dolma pek çok bilgiye sahip olmak mümkündür. Tüm bilgiler yanlıştır ya da tümü doğrudur demek yanlış bir değerlendirme olacaktır. Ancak her bir kimsenin cilt tipi farklıdır bu nedenle de her bir işlem kişilerde aynı tepkimelere yol açmaz. Bazı kimselerde çok işe yarayan uygulamalar bazı kimselerde hiçbir tepkimeye yol açmayabilir.
Günümüzde yüz güzelliği denildiğinde ilk akla gelenler iyi bir cilt, parlak, temiz, yumuşak bir tendir. Makyajın ve dışarıdan dolaylı da olsa cildimize nüfuz eden kimyasallar cildimizdeki güzelliği düşürebiliyor. Daha mat, yağlı ya da sert ciltler olmasını sağlıyor. Cildi korumak sağlıklı parlak bir cilde sahip olmak günümüzde hem bir o kadar kolay ve bir o kadar da zorlaşmıştır. Her gün bir yenisi çıkan yüzlerce bakım malzemeleri ile ciltlerimizi korumamız kolaylaşırken dışarıdan aldığı tüm ışınlar, makyaj gibi zedeleyici maddeler ile de oldukça zorlaşmaktadır. İyi bir cilt için ise cilt bakımı şüphesiz ki koşuldur. İyi bir cilt bakımı almak için öncelikle cilt tipinizi iyi tanımalı ve işlemleri bu bağlamda uygulamalı ya da uygulatmalısınız.
Cilt bakımı ilk olarak kişilerde evde amatörce ve sıklıkla bilinen uygulanan karışımlarla başlar. Zaman içerisinde ise bu bakımlar yetersiz gelir veyahut çok daha iyi sonuçlar elde edebilmek için kişiler uzmanlara başvurur.
Cildimiz en önemli giysimizdir. Bu yüzden onu en iyi şekilde korumalı ve özen göstermeliyiz.

Bir uzmandan ya da güzellik merkezinden cilt bakımı hizmeti almak istiyorsanız kurumu çok iyi araştırmalı ve sizler için en doğru bakımı uygulayıp uygulamayacağını tespit etmelisiniz. Bahsettiğimiz üzere her bir kimsenin cilt tipi yapısı farklıdır. Kişilerin alerjileri, hastalıkları ve bazı maddelere karşı duyarlılıkları farklı olacağı gibi uygulanan her bir madde etki yaratmayabilir ya da daha kötü etkilere sebebiyet verebilir. Bu nedenle cilt bakımı fiyatları araştırırken her zaman kurum kalitesini ve hijyen sağlık standartlarına uygunluğu araştırılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir